onsdag 22. februar 2012

"Norge har blitt et mer demokratisk samfunn etter 22. juli"

I går 21.02.12 var det Eskil Pedersen som begynte forelesningene. Han holdt en flott tale om hvordan vi kan gjøre noe for samfunnet vi lever i. Han var veldig opptatt av at vi skulle ha et åpent og demokratisk samfunn.  

Før vi sier mer om hva han snakket om vil vi si litt om hvem han er. Eskil Pedersen er en Norsk politiker, han er leder i AUF som er en forkortelse av Arbeiderpartiets ungdomsfylking.  Han har vært leder der siden oktober i 2010. Han har vært leder for AUF i mange år, men på forskjellige steder. Pedersen har også vært varamedlem i Oslo bystyre.

Han holdt et bra foredrag der han fortalte litt om tilliten i samfunnet, at vi måtte ha mer åpen het og mer demokrati for blant annet å hindre vold og voldelige handlinger. Han sa at han var stolt av at ungdommen var politisk aktive og at vi burde ha mer å si i samfunnet fordi det er vi som skal styre landet etter på. Han trakk fram at det hadde blitt mer offentlig debatt i Norge etter 22. Juli. Diskusjonene har blitt mer saklige, mer preget av fakta og det er flere som har deltatt og det gjelder også ungdommer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar