onsdag 22. februar 2012

Høyreekstremissme og mediadebatt

I går hadde var vi innom 5 forskjellige foredrag og debatter. Vi hørte blant annet på Eskil Pedersen, Øyvind Strømmen og Louisa Lohibi. De to sistnevnte snakket om ekstremissme både i islamistiske og kristne miljøer. Jeg synes personlig at det var veldig interessant, fordi ekstremissme er et ganske tabulagt tema å snakke om rett og slett fordi ikke så mange vet nok om dette temaet. Jeg synes derfor at det var veldig bra at vi fikk innfallsvinkler fra en ekspert på temaet og en som befinner seg midt i det.

Louisa Lohibi er kanskje en av de sterkeste unge damene som lever i dag. Til tross for å ha blitt voldtatt bare 17 år gammel, og det faktum at hun nesten daglig mottar hetsmeldinger fra høyreekstremmistiske miljøer som hater hun, klarer hun å komme seg gjennom dagen med et smil om munnen. I tillegg til dette synes jeg det er utrolig tøft gjort av hun å dra rundt og fortelle om hvordan hverdagen hennes er.

I tillegg til å høre om høyreekstremissme fikk vi se en paneldebatt der forskjellige personer fra 3 store mediahus i Norge diskuterte hvordan mediadekkningen etter 22. juli kunnet vært gjort anderledes, hva som var bra med det de gjorde og hva de kunne ha gjort anderledes. Det var utrolig å høre hvor vanskelig de hadde det i de kritiske minuttene rett etter terroren hadde blitt begått. Eskil Pedersen og bistandsadvokt Einar Dregebø var også med i debatten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar