mandag 20. februar 2012

Mads Gilbert - En sterk mann

      Mads Gilbert er anestesilege ved Sykehuset i Tromsø. Han er veldig opptatt av menneskeverd og har jobbet i flere solidaritetsprosjekter opp gjennom årene. Han var den første av en rekke foredragsholdere som skal komme til Nordahl Grieg VGS denne uken i forbindelse med Fremtidskonferansen. Han holdt et sterkt og rørende foredrag om hans tid i Gaza under bombingen av byen i januar 2009.
      
      Gilbert viste oss bilder, video og lydklipp av skadde barn, bomber som ble sluppet over byen og sterke mennesker som kjemper en kamp for å overleve mot alle odds. Han snakket også også om hvordan de utdannet folk til å bli leger istedenfor å drive hjelpearbeid selv. 

      Vi ble imponert over Gilbert sin evne om å formidle sitt budskap på, og fant ut at han er en mann med meget sterke meninger og en som ikke gir seg med det første. Han brenner for at alle mennesker, uavhengig av hudfarge, kjønn, inntekt og meninger skal ha det like godt. Mads Gilbert er en mann som kjemper for rettferdighet og frihet for alle verdens mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar