onsdag 22. februar 2012

Høyre ekstremister

Øyvind Strømmen var også på skolen vår i går 21.02.12. Han holdt et bra foredrag om høy ekstremistiske grupper. Først vil vi si litt om hvem han er og så snakke om foredraget han holdt etter det.
Øyvind Strømmen er en Norsk forfatter, oversetter og journalist. Han har jobbet med og kartlagt høyekstremistiske grupper på nettet. Han har holdt på med dette i mange år, og han har skrevet en artikkel i Samtiden der han advarte mot høyreekstremister. Øyvind ble veldig ofte brukt som kommentator etter terrorangrepet i Oslo og på Utøyen i 2011. Samme året ble han valgt til årets frilansjournalist av Norsk Journalistlag, han ga også ut boken «Det mørke nettet». Han formidler sitt budskap igjennom twitter, artikler og bøker.
Han skulle snakke om høyre ekstremister. Han åpnet med å vise noen bilder som hadde blitt laget av han, de hadde blitt laget av han fordi han har fått litt pes på seg fordi han har skrevet om det og gjort folk oppmerksom på at de finnes. Han snakket om en mann som er medlem av en nazist foreningen, han syns det er litt spesielt at noen personer binder høyre ekstremister opp til filmer og dataspill og sier at det er derfor de gjør sånn som de gjør. Det er jo egentlig personer som har troen på en ideologi.  «Poletikk og galskap er ikke motsetninger» det er et sitat fra han. Han forteller det sånn at jeg forstår hvor gale det egentlig er. Jeg personlig hadde ingen anelse om at det var så gale selv i Norge. Han forteller også hva de har skrevet og hvilke ideologier de er bygget på. Hvordan Nordmenn som er høyre ekstreme ser på Norge. Det er ikke noe nytt at det er nazister. Han sier til slutt «det er viktig å si imot».
Han var veldig god til å fortelle og formidle det han ville få fram. Han brukte gode bilder og forklarte.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar